• Novinky

          • Vianočné trhy 2023
            • Vianočné trhy 2023

            • Dnes sa na našej škole konali vianočné trhy. Boli plné radosti, spokojnosti, detského smiechu, vianočných kolied, dobrého jedla a punču. Žiaci si na vlastnej koži vyskúšali úlohu predajcu, ale aj nakupujúceho. Prežili sme spolu krásny deň a ďakujeme žiakom a rodičom za príjemne strávený predvianočný čas.

          • Vianočná akadémia 2023
            • Vianočná akadémia 2023

            • Vianočné sviatky sú obdobím, na ktoré netrpezlivo čakáme, lebo ich čaro a výnimočnosť nás napĺňajú pocitmi šťastia, pohody a harmónie. Atmosféra týchto dní je plná spomienok i očakávaní a ich okúzľujúce čaro sa nedá ničím nahradiť ani napodobniť.
              Je to čas, keď sa opäť vieme tešiť aj z maličkostí a je nám dobre aj z toho, že väčšina ľudí okolo nás má k sebe o niečo bližšie ako inokedy. V úprimnom úsmeve, vľúdnom slove či ľudskom dotyku je veľké tajomstvo a bohatstvo. A v každom z nás to vyvoláva pocit šťastia, pohody a spolupatričnosti.
              A tento predvianočný čas sa nám dnes snažili spríjemniť aj naši žiaci na Vianočnej besiedke. Pod vedením svojich učiteľov si pripravili vystúpenia plné vianočných piesní, nápaditých tancov, originálnych scénok, zazneli úprimné slová vďaky a želaní....Nechýbala ani hra na heligónke, či gitare.
              Podporiť nás, ako každý rok, prišli aj naši „škôlkári“, ktorých vystúpenie nám opäť vyčarovalo úsmev na tvári.
              Naši žiaci nám opäť ukázali, akí sú šikovní a nadaní a pri ich vystúpeniach bolo vidieť, ako mamky neskrývali hrdosť na svoje deti a otcovia dojatie.
              Naše šikovné dievčatá z 9.A triedy, ku ktorým sa pridali dievčatá z 8. a 7. ročníka krásne vyzdobili medovníčky, ktoré dnes poputovali ku každému účinkujúcemu ako symbol vďaky. Boli vyjadrením našej vďačnosti za ich nadšenie, radosť z prípravy, obetavosť, hodiny a hodiny venované nácviku. ĎAKUJEME!
              Jedno veľké ďakujem patrí aj učiteľom za ich trpezlivosť pri príprave tohto krásneho podujatia, ktorého pozitívna energia umožnila vytvoriť atmosféru plnú radosti a veselých chvíľ a podčiarkla duch týchto sviatkov, ktoré si budeme dlho pamätať.
              Veľká vďaka patrí aj rodičom a príbuzným za ich podporu počas príprav aj počas samotnej besiedky.
              Osobitne by sme chceli poďakovať p. uč. Erike Baroňákovej a p. uč. Janke Kobělušovej, ktoré sa podieľali na organizácii Vianočnej besiedky.
              Všetkým Vám prajeme krásne a šťastné Vianoce, plné lásky, pokoja a radosti. Nech sa tešíme na ďalšie spoločné chvíle a do Nového roku 2024 vstúpime s úsmevom na tvári.
          • Školský zájazd do Viedne
            • Školský zájazd do Viedne

            • Žiaci základnej školy (8. a 9. ročník) 14. decembra 2023 navštívili predvianočnú Viedeň. Prvou zastávkou našej návštevy v hlavnom meste Rakúska bolo Technické múzeum Viedeň. Toto „zážitkové“ múzeum sa nachádza v krásnom objekte z obdobia secesie a na ploche cca 22 000 ponúka priestor na výnimočné pohľady do sveta techniky. Na niekoľkých tematicky rozdelených poschodiach (energia, svet médií, hudba, príroda a poznanie, ťažký priemysel, doprava, všedný deň…) sme si prezreli a najmä vyskúšali množstvo jedinečných interaktívnych exponátov). Pri prehliadke sme si precvičili naše znalosti z nemčiny a anglického jazyka.

              Pravú vianočnú atmosféru sme si vychutnali na najväčšom a najznámejšom vianočnom trhu vo Viedni s názvom Wiener Christkindlmarkt. Mnohí z nás sa nechali zlákať na pečené gaštany, pečené zemiaky, rôzne koláče, množstvo sladkostí či detský vianočný punč. Adventný deň vo Viedni sme zakončili prechádzkou v historickom centre. Videli sme budovu štátnej opery, symbol mesta – Dóm sv. Štefana, Hofburg – Dvorný hrad ako aj ďalšie impozantné budovy Viedne. S príjemnými zážitkami a s novými skúsenosťami sme sa vrátili večer do Čadce.   Ing. Eva Gurová

          • Riaditeľské voľno
            • Riaditeľské voľno

            • Z organizačných dôvodov  udeľuje na deň 11.12. 2023 ( pondelok ) podľa
              §150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a
              doplnení niektorých zákonov riaditeľ Základnej školy s materskou školou,
              Podzávoz 2739 žiakom 1. - 9. ročníka a MŠ riaditeľské voľno.