• Novinky

          • Hlasujte za „Čerstvé hlavičky“
            • Hlasujte za „Čerstvé hlavičky“

            • Podporte projekt  Základnej školy s materskou školou Podzávoz s názvom:

              „Čerstvé hlavičky“

              Zapojením sa do projektu ZŠ s MŠ Podzávoz môže získať prísun kvalitného a čerstvého ovocia alebo zeleniny počas celého nasledujúceho školského roka od predajne KAUFLAND. Čerstvé hlavičky napomáhajú k motivovaniu a vzdelávaniu detí v dôležitosti konzumácie ovocia a zeleniny.

              Pravidlá hlasovania:

              Hlasovanie sa začne 25.04.2024 a skončí 29.05.2024. Hlasujúci, ktorý sa rozhodne zapojiť do hlasovania, sa na stránke https://www.cerstvehlavicky.sk/ zaregistruje svojím emailom. Registrácia je potrebná iba pri prvej návšteve. Hlasujúci bude následne vyzvaný na zadanie telefónneho čísla, na ktoré bude zaslaná overovacia SMS s vygenerovaným kódom. Po zadaní správneho kódu z SMS sa dokončí registrácia. Po dokončení registrácie sa udelí hlas vybranej škole alebo škôlke. Pri ďalších návštevách stránky, stačí keď sa hlasujúci už len prihlási a zahlasuje. Hlasujúci môže hlasovať v jeden deň maximálne dvakrát, pričom môže hlasovať jedenkrát za škôlku a jedenkrát za školu. Nie je povinné udeliť hlas škole aj škôlke. 

              UPOZORNENIE: Tú istú e-mailovú adresu alebo to isté telefónne číslo nie je možné použiť pri viac ako jednej registrácii na webstránke.

               

              NA KAŽDOM HLASE ZÁLEŽÍ “

                                                                                                                                 Ďakujeme za Vašu podporu.

          • Korčuliarsky kurz žiakov piateho ročníka
            • Korčuliarsky kurz žiakov piateho ročníka

            • Tretí aprílový týždeň sa žiaci piateho ročníka zúčastnili korčuliarskeho kurzu v MM Aréne v Krásne nad Kysucou.

              Čas strávený na ľade bol pre piatakov nielen zábavou a relaxom, ale i tréningom koncentrácie, koordinácie, kondície či otužovaním a posilňovaním imunity.

              Žiaci, rozdelení do skupín podľa svojich korčuliarskych zručností, trénovali pod vedením skúsených inštruktorov. Začiatočníci sa v úvode kurzu skamarátili s ľadom, čo bolo spočiatku pre niektorých trošku náročnejšie, ale nakoniec všetci výborne zvládli základy korčuľovania. Pokročilí si zdokonalili svoje korčuliarske kompetencie.

              Veľké pokroky všetkých korčuliarov boli viditeľné každodenne. Veríme, že sa žiaci budú venovať ľadovému korčuľovaniu v budúcnosti i naďalej.

          • Rozprávková noc
            • Rozprávková noc

            • ROZPRÁVKOVÉ KRÁĽOVSTVO

               

              Kde bolo tam bolo, za siedmymi horami, za siedmimi dolami, ALE POČÚVAJTE, kde sa piesok lial a voda sypala, ALE POČÚVAJTE, kde vtáci rozprávali a ľudia lietali, ALE POČÚVAJTE, kde nebolo sĺz ani smiechu, ALE POČÚVAJTE !

              Tak tam niekde bolo jedno kráľovstvo, veľmi  veľmi  veľké. Kráľovstvo, kde bolo z okien vidieť až na koniec sveta, kde sa  veže  týčili až k oblakom, kde hradby obopínali polovicu zemegule. Toto  kráľovstvo bolo bohatééé, najbohatšie na svete.  Kedysi tam bývali  králi a kráľovné, princovia či princezné, škriatkovia, draci, čarodejnice, rytieri, zvieratá, veľké i malé. Ale teraz v ňom bolo ticho a prázdno. Lebo kráľovstvo bolo zakliate.

              Prachom  zapadalo všetko bohatstvo, do zabudnutia upadali jeho obyvatelia.  Ale, všetci  dúfali, verili, že príde záchranca a vráti im život.

              ZAKLIALI ho totiž ľudia počítačmi, mobilmi, televízormi, ....Vždy keď zasvietili  ich obrazovky, prekliatie bolo väčšie a väčšie. A ľudia bez bohatstva tohto kráľovstva boli smutnejší a nešťastnejší.

              Až. Jedného dňa sa našli odvážne a zvedavé  deti, ktoré  našli cestu a pomaly otvárali zabudnutú bránu do kráľovstva. Začali znova objavovať jeho tajomstvá a bohatstvo. Za každými dverami, ktoré pootvorili boli police plné kníh. Každá kniha ukrývala nejakú krásnu rozprávku, zaujímavý príbeh, dobrodružstvo, veselé i smutné rozprávanie, zaujímavosti o čomkoľvek a odvšadiaľ.

              Každou prečítanou knihou, stránkou  sa kráľovstvo začalo odklínať. Prebúdzali  sa zabudnutí hrdinovia, všetci tí králi, princovia, draci, rytieri. Odvšadiaľ sa vynárali bytosti zo všetkých kútov sveta. Diali sa nevídané a neslýchané  veci. Čím viac ľudia navštevovali toto kráľovstvo, tým boli šťastnejší, veselší a určite i bohatší.

               A tak ľudia opäť začínali objavovať bohatstvo ukryté v kráľovstve kníh. Lebo čo kniha, to poklad.

              Želáme vám a veríme, že si každý budete budovať svoje knižné kráľovstvo, chrániť ho a vážiť si jeho bohatstvo a múdrosť.

              Mgr. Emília Šulganová