• Novinky

            • Buď hrdý na svoju školu a pripoj sa k spolužiakom


            • Ak uvažujete nad kúpou:

              tričiek
              mikín
              športových úborov
              tašiek
              búnd
              a iných vecí....

              je tu náš nový internetový obchod, kde si môžete zakúpiť všetok tovar s logom našej školy.

              Internetový  obchod je otvorený do 23. októbra 2023

               

                

            • Remeslo srdcom – VČELÁRSTVO

            • Dňa 22. septembra 2023 sa žiaci 6. ročníka zúčastnili remeselného workshopu so zameraním na včelárstvo a jeho význam pre prírodu, život človeka a svet. Lektor workshopu Ing. Martin Slovák porozprával žiakom o vývine včiel, ich spôsobe života a zdôraznil ich význam  pre zdravie človeka.

              Ďalšia časť workshopu bola praktická. Pán Slovák ukázal žiakom ako sa odlievajú voskové figúrky a ako sa robia medové sviečky. Táto činnosť sa im veľmi páčila. Na záver žiaci odmenili pána Slováka veľkým potleskom. A či z nich budú včelári, to ukáže čas.

              Ing. Eva Gurová

          • BIELA PASTELKA
            • BIELA PASTELKA

            • Dňa 22.9.2023 sa naša škola zapojila do zbierky BIELA PASTELKA pre nevidiacich a slabozrakých, aby sme im pomohli zlepšiť ich cestu, ktorá býva často neľahká a vyžaduje špeciálne pomôcky a asistenciu. Ďakujeme našim žiakom, že si uvedomujú svoj vzácny dar, ktorým je zrak a sú empatickí k ľuďom, ktorí majú náročnejší život ako my - vidiaci. Zbierka má pre nevidiacich i nás, prispievateľov, obrovský zmysel - pomoc, solidaritu a uvedomovanie si dôležitosti toho najcennejšieho, čo v živote máme - vlastného zdravia. 🙂 Zbierku realizovali naši najstarší spolužiaci - Miško N. a Andy M. pod vedením triednej učiteľky Ivky Petrek Matiskovej

            • Všestranná pohybová príprava

            • TEXT

              Vážení rodičia. Pre viacero otázok upresňujeme niektoré fakty o Všestrannej pohybovej príprave, ktorá môže fungovať aj na našej škole:

              VŠESTRANNÁ POHYBOVÁ PRÍPRAVA je nový projekt Kysuckého športu pre žiakov a žiačky základných škôl, ktorý buduje ich silu, kondíciu, koordináciu, držanie tela, mentálne zdravie a ďalšie dôležité benefity spojené s komplexnou a pravidelnou pohybovou činnosťou. Proces sa deje pod dohľadom skúsených profesionálov. 

              Oficiálny termín prihlasovania sa je do konca septembra 2023. 

              Miesto a termín konania je naša telocvičňa ZŠ s MŠ Podzávoz každý pondelok od 14.00 h do 15.30 h. Prvá hodina môže začať 2. októbra 2023 ak sa prihlási dostatočný počet žiakov a žiačok.

              Viac informácií o cene, filozofií a garanciách nájdete na  www.vsestranna.sk kde sa môžete aj zaregistrovať. Nech sa páči, vyberte si. 

          • Riaditeľské voľno
            • Riaditeľské voľno

            • Z dôvodu prerušenia distribúcie elektriny udeľuje na deň 14.09.2023 ( štvrtok ) podľa §150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov riaditeľ Základnej školy s materskou školou, Podzávoz 2739 žiakom 1. - 9. ročníka riaditeľské voľno.

               

              Žiaci budú hromadne odhlásení z obedov.

            • Krúžky v našej škole

            • Krúžky v školskom roku 2023/2024 organizované školou

               

              1. Počítačový krúžok ( 2.-4. roč.)– Mgr. Vojtušová
              2. Tanečný krúžok (1.-2. roč.) – Mgr. Čimborová
              3. Tanečný krúžok (3.-4. roč.) – Mgr. Čimborová
              4. Angličtina hrou (3.-4. roč.) - Mgr. Baroniaková K.
              5. Vybíjaná ( 2.-7. roč.)- Mgr. Kotyrová
              6. Bedminton (7.-9. roč.) – Mgr. Kotyrová
              7. Nielen anglicky (7. Roč.)- Mgr. Adamicová
              8. Matematika 9 (9. roč.)- Ing. Hrušovská
              9. Slovenský jazyk 9 (9. roč) – PaedDr. Petrek Matisková
              10. Florbal ( 2.- 9. roč.) – PhDr. Jurga

              Všetky uvedené krúžky budú prebiehať v škole. O čase vás budeme informovať.

          • Začiatok školského roka 2023/2024
            • Začiatok školského roka 2023/2024

            • Vážení rodičia, vážený pedagogický zbor, milí žiaci!

                          Srdečne Vás vítam na slávnostnom otvorení nového školského roka. Zvlášť vítam našich prváčikov, ktorých výborne pripravili na vstup do školy pani učiteľky materskej školy. Pozrite sa okolo seba, milí prváci, toto sú všetko vaši spolužiaci. Vitajte v našej školskej rodine. Prajem vám veľa úspechov a radosti z každého dňa, ktorý strávite v našej škole. Nebojte sa, už skoro zistíte, akí ste šikovní, čo všetko už viete. Sľubujem vám, že na konci školského roka budete vedieť všetci čítať, počítať a získate veľa iných poznatkov. Verím, že aj vaši rodičia budú spokojní a my učitelia hrdí, akých máme skvelých prvákov. Vaše pani učiteľky vás už dnes privítali a vedzte, že sa na vás veľmi tešili a budú vás ľúbiť. Vítam  žiakov z Milošovej, ktorí prišli do 5. ročníka i ostatných nových žiakov, ktorí prišli do iných ročníkov. Prijmite ich, prosím, do svojich tried, prejavujte im priateľstvo a pomoc tak, ako sa to dostalo vám, keď ste sa vy stali žiakmi našej školy.

              Uplynuli dva mesiace letných prázdnin. Verím, že boli plné pekných zážitkov. Mali ste možnosť načerpať nové sily a s nimi vykročiť do úloh, ktoré nový školský rok prinesie. Škola nie je len vzdelávanie, učebné osnovy a plány. Dobrá škola je živý organizmus, v ktorom fungujú dobré medziľudské vzťahy, vzájomný rešpekt k svojim právam, ale i uvedomenie si prvoradých povinností.

                          Čaká na vás svet objavovania prírody, pochopenia zázrakov techniky, ale aj miesta človeka v ľudskej spoločnosti cez krásu a poéziu materinského jazyka, vyučovanie anglického jazyka zážitkovým učením na prvom stupni a  jeho  zdokonaľovanie a konverzácia v anglickom a nemeckom jazyku na 2. stupni, spomienky na predkov a zvyky regiónu v humanitných predmetoch školského vzdelávacieho programu. Už teraz sa teším na farebné, zaujímavé ročníkové projekty, v ktorých dokazujete každoročne svoju kreativitu a na športové výkony v škole a  v záujmových útvaroch.

                                      Milí naši deviataci, čaká vás náročný školský rok. Je pred vami náročná úloha vybrať si povolanie, na ktoré sa budete pripravovať na strednej škole. Čaká vás testovanie, na ktoré vás budeme dôsledne pripravovať. Je na vás, koľko sa tejto príprave budete venovať, je na vás, koľko máte zodpovednosti voči sebe, voči vašim rodičom, voči škole. Držím vám vo všetkom palce.

                          Milí žiaci, tak ako už mnoho rokov vám my, učitelia, budeme vo všetkom pomáhať a dávať osobný príklad v mnohých oblastiach života a pomáhať rodičom sprevádzať vás jeho úskaliami. Ale rovnako musím povedať, že od prvého dňa sme školou s nulovou toleranciou voči šikanovaniu, fyzickému alebo psychickému násiliu.

                          Milí žiaci, tešia sa na Vás pani vychovávateľky v ŠKD, ktoré pre vás pripravili výchovný program s radosťou do sveta hier. Tešíme sa na spoluprácu s našou materskou školou, ktorá nám pripravuje šikovných predškolákov, tešia sa na vás pani kuchárky v školskej jedálni a pozdravujú vás aj pani upratovačky s pánom školníkom, ktoré vám vyupratovali, vyčistili školu a pripravili ju tak, aby ste sa v nej cítili dobre. Tešia sa na vás i ostatní zamestnanci školy, ktorí zabezpečujú jej chod. Tešíme sa na spoluprácu s mestom, združením rodičov, radou školy a inými spoločenskými organizáciami v meste.

                          Zaželajme si v závere veľa úspechov, aby školský rok bol plný zaujímavých projektov, súťaží, hier, aby sme  zažívali školu hrou, tešili sa zo spoločenských a športových podujatí, aby bol školský rok pestrý, veselý, plný nových objavov. Aby ste v našej škole vždy našli človeka, ktorý vás podporí, pomôže, vysvetlí vám, čo nepochopíte, podá vám pomocnú ruku. Úprimne si želám, aby naša škola fungovala ako úspešná výchovno-vzdelávacia inštitúcia, ale zároveň mala svoju dušu, otvorené srdce a hladiace ruky ako v dobrej rodine. Tá naša má 343 žiakov, 41 detí v MŠ  a 51 zamestnancov. Ja sa budem o pohodu a človečinu na našej škole snažiť zo všetkých síl.

              Prajem Vám všetkým zdravý, pohodový a úspešný školský rok. Vám, dievčatá a chlapci, menej vymeškaných hodín a len tie najlepšie známky, za ktorými budú bohaté vedomosti.