• Novinky

          • Vianočná besiedka a tržnička v našej škole
            • Vianočná besiedka a tržnička v našej škole

            • Celá naša školička sa dnes odela do slávnostného vianočného rúcha. Vo vzduchu bolo cítiť lahodnú vôňu vanilky, škorice, medovníkov a iných dobrôt.                                                                                     

              Pri nádherne vyzdobenom a vysvietenom vianočnom stromčeku všetkých prítomných privítal pán riaditeľ - PhDr. Peter Jurga. Vo svojom príhovore vyhodnotil najlepších žiakov v školskej aktivite zameranej na zber jednotiek a otvoril program vianočnej besiedky.

              Vianočným programom prítomných sprevádzali žiačky 9. ročníka – Natálka a Tamarka. Svedectvom šikovnosti našich žiakov bol pestrý a bohatý program, ktorí si pripravili žiaci spolu s triednymi učiteľmi a s plnou podporou svojich milujúcich rodičov. Súčasťou programu bolo i nádherné vystúpenie našich najmenších – žiakov materskej školy. Každé vystúpenie bolo jedinečné a neopakovateľné. Všetci sme boli svedkami veľkého nadania našich žiakov v oblasti hudby, tanca, prednesu či spevu.

              Po bohatom kultúrnom programe nasledovala vianočná tržnička. Žiaci tu preukázali nielen znalosť finančnej gramotnosti, ale i podnikateľského ducha a manuálnu zručnosť potrebnú pri výrobe ponúkaného tovaru. Počas vianočnej tržničky sa vzduchom niesli vianočné melódie, o ktoré sa postaral náš šikovný deviatak – Marián.

              Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o to, aby sme mohli spoločne stráviť tieto nádherné chvíle.

               Ďakujeme všetkým rodičom a ich rodinným príbuzným a známym za spoluprácu a akúkoľvek formu podpory a pomoci tohto nášho spoločného diela.

              Všetkým Vám prajeme veselé Vianoce a šťastný nový rok!

          • KRABIČKY PLNÉ LÁSKY
            • KRABIČKY PLNÉ LÁSKY

            • Vianočné sviatky sú obdobím, na ktoré netrpezlivo čakáme, lebo ich čaro a výnimočnosť nás napĺňajú pocitmi šťastia, pohody a harmónie. Atmosféra týchto dní je plná spomienok i očakávaní, napriek tomu, že Vianoce sú každý rok, ich okúzľujúce čaro sa nedá ničím nahradiť ani napodobniť.

              Je to čas, keď sa opäť vieme tešiť aj z maličkostí a je nám dobre aj z toho, že väčšina ľudí okolo nás, naša rodina, priatelia, bližší i vzdialenejší známi, susedia majú k sebe o niečo bližšie ako inokedy. V úprimnom úsmeve, vľúdnom slove či ľudskom dotyku je veľké tajomstvo a bohatstvo. A v každom z nás to vyvoláva pocit šťastia, pohody a spolupatričnosti.

              Ale každý nemá to šťastie, že môže zasadnúť k rodinnej večeri, v kruhu rodiny zaspomínať na detské časy a v spomienkach sa vrátiť ku krásnym okamihom života. Hovoríme o starkých v domovoch dôchodcov.

              Žiaci 6.A a 6.B sa opäť rozhodli zapojiť do zbierky „KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK“, ktorého hlavnou myšlienkou je obdarovať osamelých seniorov vianočnými darčekmi. Uvedomili si, že je to možno jediný darček, ktorý dostanú. Z lásky im nakreslili vianočné pohľadnice, zo srdca napísali vianočný pozdrav a naplnili krabice darčekmi. V tomto roku uvítali možnosť ich osobne obdarovať.

              „Páčilo sa mi najviac, ako sa ku mne správali babičky a deduškovia. Boli veľmi milí a dalo sa s nimi rozprávať aj hodiny. Páčilo sa mi, že boli veľmi vďační a ja mám takúto príležitosť darovať darčeky tým, čo ich teraz dostať nemôžu. Verím, že tam budeme chodiť každý rok, aby im to urobilo veľkú radosť. Keď majú oni radosť, tak ju mám aj ja...“ Týmito slovami vyjadrila svoje pocity Sárka zo 6. B a tieto jej slová vyjadrujú pocity všetkých žiakov, ktorí obdarovali starkých.

              Sme radi, že aj v tejto dobe máme žiakov, ktorí chcú rozdávať radosť, ktorí nepozerajú iba očami, ale aj srdcom, ktorí sa dokážu tešiť zo šťastia druhého.

              Poďakovanie patrí všetkým rodičom, ktorí pomohli s prípravou darčekov svojim deťom a jedno veľké ďakujem aj p. Prívarovej, ktorá všetky darčeky odviezla do Centra sociálnych služieb PARK.

              Prajeme Vám všetkým krásne prežitie vianočných sviatkov a úspešný vstup do Nového roku 2023, všetko dobré, pevné zdravie a veľa osobných ako aj pracovných úspechov.

                                                                                                                           Mgr. Marián Kotyra, Mgr. Jana Adamicová

            • Oznam

            • Milí rodičia,

              z organizačných dôvodov dňa 20.12.2022 (utorok) vyučovanie končí po piatej vyučovacej hodine (12:05). V tento deň bude v prevádzke školský klub do 13:00 hod.

              S pozdravom ZŠ s MŠ Podzávoz

            • ĎAKUJEME

            • Touto cestou chceme poďakovať Okresnému Hasičskému a záchrannému zboru v Čadci za pomoc pri odstránení nebezpečného stromu, ktorý ohrozoval majetok školy a bol už nebezpečný pre ľudí . Rýchlou a odbornou prácou sa im podarilo vo veľmi krátkom čase strom odstrániť.

            • OZNAM

            • Milí rodičia,

              z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov, zamestnancov školy a z dôvodu zabráneniu ďalšiemu šíreniu ochorenia, rozhodol Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Čadci a mesto Čadca o uzavretí ZŠ s MŠ Podzávoz od 13.12.2022 (utorok) až do 16.12.2022 (piatok). Nástup do školy bude v pondelok 19.12.2022. Ohľadom Vianočných trhov Vás budeme informovať v priebehu tohto týždňa.Žiaci budú hromadne odhlásení zo stravy.

          • Technická olympiáda
            • Technická olympiáda

            • Dňa 24. 11. 2022 sa na SOŠ technickej v Čadci po prestávke spôsobenej kovidovou pandémiou uskutočnilo opäť okresné kolo technickej olympiády. Naši žiaci Sandra Pokrývková a Marcel Oravec z 9.B triedy si vybojovali v silnej konkurencii krásne 2. miesto s počtom bodov 134 a zaostali za víťaznou dvojicou len o 3 body. Srdečne blahoželáme.

            • Oznam školskej jedálne

            •  

              Výška stravného na mesiac január 2023 :

               

              1.-4. ročník : 24,57 €

              5.-9. ročník: 26,10 €

               

              MŠ celodenný pobyt : 31,18 €

              MŠ poldenný pobyt: 26,76 €

               

              Pekný zvyšok dňa

              Vaša ŠJ