• Novinky

            • Pozvánka

            • Hudobná akadémia

              Milí rodičia a priatelia školy,

              dovoľujeme si Vás pozvať na prezentáciu Hudobnej akadémie. Uskutoční sa 01.02.2023, predpokladaný začiatok je o 10.00 hod. v predajni Tesco Čadca.

              Príďte podporiť deti a našu školu. Ďakujeme

          • Tvorba plagátu
            • Tvorba plagátu

            • Žiaci 4.B triedy zužitkovali svoje zručnosti získané na informatickej výchove. Na čítaní sa učili o tom, čo je plagát, čo by mal obsahovať a ako by mal vyzerať. Následne si vytvorili vlastne plagáty na tému “Výstava obrazov”. Svoje teoretické a praktické vedomosti a zručnosti predviedli vrámci domácej úlohy a výsledky svedčia nie len o dobre odvedenej práci učiteľov, ale aj o tom, že žiaci sa niečo nové naučili a vedia to využiť v praxi.

               

               

               

            • OZNAM ŠJ!

            • Zmena výšky stravného

              Od marca 2023 sa mení výška finančného pásma/ poplatku za stravu. Nakoľko je proces ešte v riešení, posielame predpokladanú sumu po navýšení len na marec:

              1.-4. ročník: 35,00 €

              5.-9. ročník: 39,00 €

               

            • ŠKD

            • Indiánsky týždeň v Školskom klube detí

              Zimný január sa v Školskom klube detí premenil na „indiánsky mesiac“. Stali sme sa indiánskym „Kmeňom jaguárov“. Názov kmeňa sme si vybrali voľbou z návrhov všetkých „príslušníkov“ kmeňa. Každý z nás si tiež tajne zvolil svoje indiánske meno, ktoré ho najviac vystihuje. Meno sme si napísali na vyzdobené indiánske pierko a k nemu pripísali príbeh nášho mena. Bolo zábavné hádať, komu ktoré indiánske meno patrí. Pierka s príbehmi sme si nalepili na indiánske čelenky, ktoré sme celý mesiac nosili. Ako správni Indiáni sme si každý deň postavili típí, okolo ktorého sme v indiánskom kruhu postupne spoznávali príbehy Pocahontas, Orlieho pierka, Winnetoua a iných indiánskych hrdinov. Dozvedeli sme sa, aký význam mali totemy pre indiánov a spoločne vymýšľali nové indiánske príbehy. Naučili sme sa maľovať i indiánske lapače zlých snov. Múdrosť starých Indiánov nás obohatila a veríme, že ich posolstvom ochrany prírody /“Matky Zeme“/ sa budeme riadiť v celom našom ďalšom živote.

              Kolektív detí ŠKD a Mgr. Gabriela Čimborová

            • Dvojičky

            • Projekt "Hrdá škola"

              Dvojičky

              19.01.2023 sme na našej škole mali deň "DVOJIČIEK." Čo myslíte, podarilo sa?

            • Logo

            • Modernizujeme

              Keďže sa snažíme modernizovať, vytvorili sme aj nové logo. Aby sme ho zhmotnili, dali sme ho vytvoriť aj v 3D formáte. Okrem prezentácie bude slúžiť žiakom ako edukačná pomôcka na hodinách technickej výchovy

            • Kozub

            • Teplo domova

              Teplo domova od skrotenia ohňa sa stalo symbolom rodiny. Vytváralo z domu domov a hrialo nielen telo, ale aj dušu. To je cieľom aj našej školy. Aby nebola len škola ako budova, ale aby sa naši žiaci cítili ako doma. Oheň bol vždy nástrojom pre lepšiu komunikáciu a pohľad do ohňa vždy upokojoval. Veríme, že krb bude našim žiakom dodávať teplo do ich duší.

            • Skrinky

            • Vianoce na ZŠ s MŠ Podzávoz pokračujú aj v novom roku 

              Sen nielen našich žiakov, ale aj náš, sa stal skutočnosťou.  Sme nesmierne šťastní, že sme už v tomto školskom roku mohli odovzdať tak dlho očakávané skrinky pre žiakov. Ako prví mali tú česť obsadiť skrinky naši najstarší deviataci a hneď po nich ôsmaci. Naším cieľom je zabezpečiť  skrinky aj pre ostatné ročníky. Aby sme to dosiahli, budeme potrebovať aj Vašu pomoc. Venovaním 2% z daní vieme finančne vykryť nákup skriniek a iných edukačných pomôcok do našej školy. Ďakujeme

            • Prosba o spoluprácu

            • Projekt Tesco s názvom "Hudobná akadémia"

              Milí rodičia,

              dovoľujeme si Vás požiadať o spoluprácu. Naša škola sa zapojila do projektu Tesco s názvom HUDOBNÁ AKADÉMIA, v ktorom máme možnosť získať financie až vo výške 1300 eur. Cieľom projektu je zlepšiť kľúčové kompetencie žiakov v oblasti hudobnej výchovy poukázať na inovatívne formy vyučovania. Vás chceme požiadať, aby ste pri nákupe v Tescu Čadca vhodili žetón do priehľadného boxu s označením našej školy, ktorý je umiestnený v priestoroch Tesca. Hlasovanie začína dnes 16.1.2023 a končí 12.2.2023

              Veľmi si vážime každý Váš hlas.

              Ďakujeme za spoluprácu

            • Poďakovanie

            • Vedenie školy a triedna pani učiteľka Mgr. Kotyrová

              veľmi pekne ďakuje p. Kuricovi a p. Kuricovej za výrobu vešiaka do šatne.

              „Je nás v triede 27 a veľmi sme sa už tlačili pri vešiaku, kde nebolo dostatok miesta. Teraz môžeme mať každý svoje miesto a pohodlne zavesené oblečenie. Ešte raz veľmi pekne ĎAKUJEME. "

              Žiaci 3. ročníka, tr. uč. S. Kotyrová

          • OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU
            • OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU

            • 19. decembra 2022 prebehlo v našej škole oficiálne vyhodnotenie olympiády v anglickom jazyku.

              Svoje schopnosti v ovládaní anglického jazyka si prišlo zmerať 25 žiakov. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Mladší žiaci súťažili v kategórii1A  /16 žiakov z 5. - 7. ročníka/. Starší žiaci súťažili v kategórii 1B  /10 žiakov z 8. a 9. ročníka/.

              Olympiáda pozostávala z dvoch častí – písomnej a ústnej. Cieľom písomnej časti bolo preveriť jazykovú kompetenciu na príslušnej úrovni v počúvaní  porozumenia, v čítaní s porozumením a v používaní jazyka  (v slovnej zásobe a gramatike). Ústna časť pozostávala z dvoch disciplín – role play (rolová úloha) a picture input (porozprávať príbeh na základe obrázka).

              V oboch disciplínach sa hodnotilo splnenie zadania úlohy, komunikatívna zručnosť, plynulosť vyjadrovania, jazyková úroveň  (gramatika a syntax) a rozsah slovnej zásoby.

              Umiestnenie v kategórii starších žiakov:                     

              1. miesto: Tobiáš /8.B/

              2. miesto: Adriana  /9.A/

              3. miesto: Rastislav  /9.B/

              Umiestnenie v kategórii mladších žiakov:

              1. miesto: Peter  /7.B/

              2. miesto: Milan  /7.A/

              3. miesto: Barbora /7.B/

              Jazykový talent a výborné znalosti v používaní anglického jazyka preukázali aj ďalší úspešní riešitelia olympiády a to Nelka, Sandra a Miško  v kategórii 1B.

          • Nie každý má šťastie byť v živote ZDRAVÝ a žiť doma so svojou rodinou.
            • Nie každý má šťastie byť v živote ZDRAVÝ a žiť doma so svojou rodinou.

            • Nie každý má šťastie byť v živote ZDRAVÝ a žiť doma so svojou rodinou. Práve takýchto blížnych sme sa rozhodli podporiť a potešiť na Vianoce vďaka iniciatíve milých opatrovateliek z domova SLNIEČKO OŠČADNICA. Aj napriek ich zdravotnému stavu sa dokážu tešiť z každej drobnosti a milej pozornosti našich žiakov i ostatných darcov. Tešíme sa, že sme mohli vykúzliť ďalšie úsmevy a radosť našimi darčekmi z lásky. PaedDr. Ivana Petrek Matisková, Klaudi a Miško - 8. B, Samko - 7. A a žiaci 8. B triedy

            • Oznam školskej jedálne

            • Rozpis úhrady stravného

              Január 2023:

              1.- 4. ročník- 24,57 eur

              5. - 9. ročník - 26,10 eur

               

              Február 2023:

              1. - 4. ročník - 25,78 eur

              5. - 9. ročník - 27,40 eur

              Všetkým želéme úspešný vstup do nového roka.

              Školská jedáleň