• Novinky

          • Hovorme o jedle
            • Hovorme o jedle

            • Žiaci tretieho ročníka sa zapojili do projektu,,Hovorme o jedle"🍇🍉🥑🍒🍓🥦🍅🍄🌶🫑🧅

              a toto sú ich výtvarné diela 👍😍

          • Po stopách deviatého storočia
            • Po stopách deviatého storočia

            • A vy si pamätáte kto to bol Konštantín a Metód, či Svätopluk? Naši žiaci zo 4.B triedy sa vlastným bádaním, prostredníctvom projektov a prezentovaním dozvedeli o Veľkomoravskej ríši, hlaholike a živote týchto významných osobností. Všetky informácie sprístupnili aj ostatným žiakom na spoločnej nástenke.

          • Mliečny deň očami štvrtákov
            • Mliečny deň očami štvrtákov

            • Dnes mali žiaci štvrtého ročníka v rámci projektu hovorme o jedle “mliečny deň”. Zladili sa do bielych farieb, priniesli si mliečne výrobky na desiatu. Rozprávali sa o priaznivých účinkoch mliečnych výrobkov na ich zdravie a vývoj. Na hodine prírodovedy si vytvorili reklamu na mliečne výrobky. Na výtvarnej výchove vytvorili obraz najznámejšieho zdroja mlieka

            • Testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníkov ZŠ.

            • V zmysle Zákona o športe sa dnes uskutočnilo testovanie pohybových predpokladov žiakov prvých a tretích ročníkov. Keďže testovaných bolo veľa, tak sme dnes spojili sily a od starších spolužiakov, cez kolegov až po vedenie školy sa zapojil kto mohol. Stále platí, že v jednote je sila. Poďakovanie patrí p.  učiteľke Kotyrovej  za organizáciu a všetkým  za pomoc. 

            • ŠKD

            • Prosíme rodičov, aby do 6. 10. nezabudli uhradiť poplatok za ŠKD za mesiac október. Ďakujeme

            • Poďakovanie

            • ZŠ s MŠ ďakuje rodičom našich prvákov p. Arendárikovi a p. Králikovi. Svojim sponzorským darom prispeli k estetizácií vstupnej haly v 1. pavilóne  školy. Momentálne prebiehajú rokovania na zhotoviteľa práce a hľadá sa termín, aby sa nenarušoval vyučovací proces. Ešte raz veľmi pekne ďakujeme. Riaditeľ školy PhDr. Peter Jurga.

            • SÚŤAŽ

            • HLASUJTE ZA NAŠU ŠKOLU

              Vážení rodičia, milí žiaci.

              Podporte našu školu a zahlasujte v súťaži na dole uvedenom linku. Hráme o výsadbu ovocných stromčekov, ktoré budú vysadené v areáli našej školy. Ďakujeme za všetky hlasy.

               

              Od dnes až do 12.10. do 24:00 je možné hlasovať za našu školu. Ako hlasovať?        

              * Prejdite na stránkuhttps://www.zahrada.sk/magazine/sutaz-pre-materske-a-zakladne-skoly-hlasujte-za-skolu-a-vyhrajte-rocne-predplatne-zaujimaveho-casopisu/        

              * Kliknite na "Chcem hlasovať za školu"        

              * Vyberte si školu, ktorej chcete odovzdať hlas. Môžete vybrať najviac jednu školu z každého kraja, alebo hlasovať len za jednu jedinú školu – svojho favorita.        

              * Vyplňte svoje kontaktné údaje v časti "9- Záver "a odošlite formulár.       

              * Po ukončení hlasovania vyžrebujeme zo všetkých hlasujúcich troch výhercov, ktorí získajú ročné predplatné jedného z časopisov Môj dom, Záhrada, alebo Pekné bývanie.        

              * Súťaž bude mať celkom štyroch výhercov: dvoch, ktorí budú mať v dobe ukončenia hlasovania v súťaži najviac hlasov (prvé a druhé miesto) a dvoch, ktorých určí porota zložená z členov redakcie a partnera súťaže (tretie a štvrté miesto). Šancu vyhrať tak majú aj školy, ktoré v hlasovaní získajú menej hlasov. Výsledky hlasovania zverejníme po ukončení hlasovania. 

               

              Systém hlasovania je ošetrený proti viacnásobnému hlasovaniu, aby sa predišlo podvodom. Ak chce v jednej rodine na jednom zariadení hlasovať viac ľudí, dá sa to len tak, ak si stránku otvoria v inom prehliadači (google chrome, firefox, edge...), prípadne je nutné použiť iné zariadenie (mobil, tablet,...).

            • OZNAM ŠKD

            •    

                    Prosíme rodičov, aby dodržiavali termín úhrady za školský klub detí. Školský klub je nutné zaplatiť vždy v aktuálnom mesiaci t.z.n. že za október je nutné platiť od 01. 10. do 6.10.2022 , za november 01.11.- 06.11. a tak ďalej. Keďže tieto finančné prostriedky odvádzame v termíne mestu Čadca, nemôžeme prijať platbu za viac mesiacov naraz a ani neskoré platby. Preto by bolo vhodné, keby Ste si nastavili v banke trvalý príkaz a viac sa termínom nemusíte zaoberať. Do poznámky uveďte meno a pridelené číslo Vašeho dieťaťa.

              Prosíme Vás o pochopenie a ďakujeme za spoluprácu.

               

            • Plenárne rodičovské združenie

            • Vážení rodičia,

              pozývame Vás na Plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 19. 09. 2022 o 16:00 hod. v 2. pavilóne. Po skončení Plenárneho rodičovského združenia budú prebiehať triedne rodičovské združenia v kmeňových triedach.Tešíme sa na Vašu účasť.S pozdravomkolektív ZŠ s MŠ Podzávoz

            • Jesenný zber papiera

            •  Jesenný zber papiera bude prebiehať:

              v dňoch: 12.09.2022 - 30.09.2022 (15.09. št. sviatok zber nebude prebiehať)

              v čase : 07:00- 08:00 hod. (do 07:20 - môžu odovzdávať žiaci)

                            12:00- 14:00 hod.

              miesto: Areál základnej školy pri plechovom sklade

              Papier musí byť zviazaný špagátom do balíčkov.

              Do zberu patria: noviny, časopisy, papier, zošity.

              Môže byť aj kartón – musí byť zvlášť zviazaný a nesmie byť v jednom balíku s papierom.

              Do zberu nepatrí:  lepený papier, tvrdý obal z knihy, rolky.

              Ocenení budú najlepší jednotlivci na 1. až 3. mieste s najväčším počtom kilogramov a najlepšia trieda.

            • Požiarne cvičenie

            • Dňa 12.09. 2022 sa v našej škole uskutočnilo požiarne cvičenie. Všetci žiaci po zaznení varovného signálu organizovane opustili v doprovode vyučujúceho svoje triedy a presunuli sa von z budovy do bezpečného priestoru. Žiaci pri presune zachovali pokoj, rozvahu a disciplinovane sa správali pri dnešnom cvičení. Cvičná evakuácia trvala 3:58 min.

          • Záujmová činnosť v našej škole
            • Záujmová činnosť v našej škole

            • Petra Vlhová na Podzávoze.

              V tomto školskom roku bude Na našej škole ZŠ s MŠ Podzávoz učiť Petra Vlhová. Každý utorok bude viesť výtvarný odbor. Nejde o našu slávnu lyžiarku, ale o jej menovkyňu. Okrem P. Vlhovej ponúka škola aj iné záujmové útvary, ktoré deťom upresnia triedny učitelia, alebo budú v ponuke na našej nástenke , či webstránke.

              Ponuka záujmovej činnosti v našej škole:

              Florbal pre všetkých - PhDr. P. Jurga (2. - 9. ročník)

              Vybíjaná - Mgr. S. Kotyrová

              Krúžok Slovenského jazyka pre 9. ročník - Mgr. M. Truchliková

              Krúžok Matematiky pre 9. ročník - Mgr. V. Ivanková, PaedDr. M. Ivanko

              Počitačový krúžok - Mgr. K. Vojtušová (2. - 4. ročník )

              Divadelný krúžok - PaedDr. I. Petrek Matisková

              Prihlášku do záujmového útvaru odovzdať konkretnému učiteľovi!

              Prihláška: prihlaska_do_kruzkov__ZS_Podzavoz.docx

               

               

               

            • Začiatok šk. roka 2022/2023

            • Vážení rodičia, milí žiaci.

              Nový školský rok neúprosne klope na bránu našej školy. S radosťou mu otvárame dvere aj v tej našej. Po slnečných prázdninových dňoch je tu opäť čas učenia, nových zážitkov a pekných chvíľ strávených v škole. Prajeme všetkým žiakom aj ich  učiteľom úspešný školský rok 2022/2023, aby sme na jeho konci mohli s radosťou hodnotiť to, čo sme za 10 mesiacov spolu dokázali. Želáme vám veľa dobrých známok, pochvál a veľa radosti zo školskej práce.

              Slávnostné zahájenie nového školského roka sa bude konať v pondelok 5. septembra 2022 o 8:00 hod. na ihrisku školy. V prípade nepriaznivého počasia v telocvični. Prosíme rodičov, aby nezabudli vypísať na Edupage tlačivo o BEZPRÍZNAKOVOSTI.

              Žiaci 1. ročníka a 5. ročníka pôjdu do tried.

              V priestoroch školskej jedálne sa budú vydávať stravné lístky od 7:30-11:30 hod. V tomto čase môžete aj dodatočne prihlásiť svoje dieťa na obedy.

              TEŠÍME SA NA VÁS A ŽELÁME VÁM VEĽA ÚSPECHOV V NOVOM ŠKOLSKOM ROKU.

               

              ŠKD- OZNAM RODIČOM

              Vážení rodičia,

              zápis detí do ŠKD bude 05.09.2022 od 8,00-10.00 hod. v 3. pavilóne na prízemí v 2. roč.

              Prihlášku a potrebné tlačivo je možné si stiahnuť zo stránky školy v sekcii ŠKD a priniesť už vypísané (urýchlime tým vybavovanie)

              Prevádzka ŠKD bude od 11,00 -16:30 v čase školského vyučovania.

              Poplatok za ŠKD je 15 € na mesiac a platiť sa bude prevodom na účet. Žiaci 1. ročníka dostanú svoje nemenné číslo pri zápise.

              Po predložení potvrdenia o hmotnej núdzi (na mestskom úrade) môže zriaďovateľ znížiť resp. odpustiť platenie poplatku za ŠKD.

               

               

               

            • Oheň ako komunikačný kanál

            • V rámci etickej výchovy sme objavili ako funguje komunikácia pri ohni. Celé generácie komunikovali pri ohni, spoznávali sa, rokovali a menili chod dejín. Oheň ma magickú moc spájať ľudí. My sme si to dnes potvrdili.

            • Oznam

            • OZNAM

              Dňa 15.06.2022 bude z organizačných dôvodov vyučovanie končiť 5. vyučovacou hodinou.

            • Oddychovo-poznávaci výlet

            • Dňa 2. júna. 2022 sme sa so žiakmi zúčastnili oddychovo-poznávacieho výletu v Bratislave. Na hrade Devín nás privítala pani sprievodkyňa a porozprávala nám o histórii hradu a o hradnej studni. Počas prehliadky sme sa kochali nádhernými výhľadmi. Najzaujímavejšie boli výhľady z hornej časti hradu. S údivom sme sledovali sútok rieky Moravy a Dunaja. Po prehliadke hradu nás už čakala loď "Prešov", ktorou sme sa plavili po Dunaji smerom do Starého Mesta. Počas plavby sme mali možnosť vidieť Bratislavský hrad, Most SNP aj most Lafranconi. Keď loď zakotvila, presunuli sme sa do historickej časti Bratislavy. Pozreli sme si historické pamiatky a kúpili suveníry. Okrem toho sme na Hviezdoslavovom námestí stretli herca Juraja Baču, s ktorým sme sa odfotografovali. Výlet sme zavŕšili v McDonalde. Príjemne unavení sme sa šťastne vrátili domov.

              Mgr. V. Ivanková, Mgr. E. Gomolová, Mgr. S. Mikulová, Mgr. M. Truchliková